Kje smo?

Do alpskega botaničnega vrta Juliana se lahko pripeljemo po cesti Kranjska Gora – Vršič – Trenta ali po cesti Bovec – Trenta. V bližini cerkve sv. Marije, kjer je tudi nekaj parkirišč, nas informacijska tabla opozori na točno lokacijo vrta.

Vrt leži v Trenti v bližini zaselka Pri Cerkvi nad cesto, ki povezuje Kranjsko Goro (vrt je oddaljen 25 km) in Bovec (vrt je oddaljen 23 km).

Koledar dogodkov 2024

Preverite koledar dogodkov v Juliani!

Vstopnina

  • osnovnošolci, dijaki, študenti, upokojenci, šolske skupine: 3,00 EUR
  • odrasli: 5,00 EUR
  • družinska vstopnica: 10,00 EUR

 

Vstopnico lahko kupite tudi v spletni trgovini.

 

Interaktivni vodnik

Pripravili smo ključ za določevanje rastlin: Spoznajmo 100 rastlin alpskega botaničnega vrta Juliana. Na voljo je tudi v drugih jezikih, in sicer v italijanščini, nemščini, angleščini in francoščini.

Dostopen tudi kot vodnik (elektronska knjiga) v slovenščini, italijanščini, nemščini, angleščini in francoščini.

Zajetih je 100 najznačilnejših rastlin, ki v Juliani dobro uspevajo in vsako leto cvetijo. Z njuno pomočjo spoznavamo rastline in njihove prilagoditve na življenje v gorah, izvemo marsikaj zanimivega o predstavljenih vrstah in si naberemo izkušnje za določanje rastlin z zahtevnejšimi vodniki v naravnem okolju naših Alp.

Z uporabo določevalnih ključev se lahko seznanite na delavnicah SIIT. Nekaj delavnic smo predvideli v koledarju dogodkov.

Vodnik za otroke

Navdušite otroke s pomočjo vodnička!

Na voljo v slovenščini, angleščini in nemščini, tako v vrtu kot v spletni trgovini (cena 3,00 EUR).

Delavnice SIIT

Vabimo vas k obisku delavnice Interaktivna določevalna orodja za šole (SiiT): spoznavanje biotske pestrosti na čezmejnem območju.

Kontaktna oseba:
Špela Pungaršek, vodja Kustodiata za botaniko

E: spungarsek@pms-lj.si

Skip to content